kemenangan berganda di Serbia untuk atlet pasukan Trinx. Lucia Bramati  dapat menutup perlumbaan Sabtu di tempat kedua, di belakang Kazakh Alina Sarkulova dan di hadapan rakan sepasukannya Eva Lechner, dan untuk menakluki kejayaan dalam perlumbaan hari Ahad, di mana dia naik podium sekali lagi dengan Bolzano, sekali lagi di tempat ketiga.

Bagi pemain berusia dua puluh tahun dari Sandrigo ini adalah keputusan yang berat, kerana ia membawa mata berguna untuk mengakses trek pendek Piala Dunia di Nove Mesto, yang dijadualkan pada Khamis 11 Mei.

 

 

“Kami telah merancang perjalanan ke Serbia untuk memberikan atlet kami pengalaman antarabangsa yang berbeza daripada biasa”, jelas Ketua  Trinx Factory  Team Luca Bramati

«Bagaimanapun, mata penting UCI telah tiba dari minggu ke minggu dan, dengan kemenangan hari ini, kami mungkin akan dapat menurunkan Lucia Bramati dalam trek pendek pertama Piala di Republik. Saya rasa perlawanan ini sangat sesuai dengan ciri-cirinya».
Dan jika Lucia akan menumpukan perhatian pada perlumbaan yang lebih pendek, Eva Lechner akan menguji dirinya dalam Marathon pada hari Sabtu 13 Mei di Nove Mesto Na Morave: cabaran baharu untuk Tyrolean Selatan berusia 37 tahun, dalam format yang, telah dimasukkan ke dalam Piala Dunia, akan memperoleh lebih banyak kepentingan pada tahun-tahun akan datang.