Bintang hujung minggu ialah Eva Lechner, mampu memenangi kedua-duanya di XCE Yason Creative District pada hari Jumaat, di Djak Sport Andrevlje pada hari Sabtu dan, akhirnya, di Andrevlje Xco pada hari Ahad. Atlet dari Bolzano itu mengakui bahawa dia menghadapi perlumbaan ini dengan rasa ingin tahu dan keinginan untuk memperbaiki bentuknya memandangkan acara antarabangsa yang akan datang. Keputusan yang diperoleh hanya mampu memberi dorongan lagi kepada rider-rider di perlumbaan tersebut.

Bintang hujung minggu ialah Eva Lechner, mampu memenangi kedua-duanya di XCE Yason Creative District pada hari Jumaat, di Djak Sport Andrevlje pada hari Sabtu dan, akhirnya, di Andrevlje Xco pada hari Ahad. Atlet dari Bolzano itu mengakui bahawa dia menghadapi perlumbaan ini dengan rasa ingin tahu dan keinginan untuk memperbaiki bentuknya memandangkan acara antarabangsa yang akan datang. Keputusan yang diperoleh hanya mampu memberi dorongan lagi kepada penunggang motosikal pelbagai tajuk kelahiran 1985 itu.

 

 

Keputusan yang baik di Serbia juga untuk Lucia Bramati, hari ini dapat melengkapkan sambutan pasukan dengan menduduki tempat kedua di belakang Eva Lechner (dalam gambar oleh zlatansm). Pemain berusia dua puluh tahun itu menyatakan dirinya pada tahap yang baik juga pada hari-hari sebelumnya, di mana dia mendapat tempat kelima dalam kedua-dua XCE Yason Creative District dan Djak Sport Andrevlje. Tiga teratas 5 juga untuk Gioele Bertolini, yang menduduki tempat kelima dalam latihan pada hari Jumaat dan Sabtu, manakala dia menduduki tempat keempat dalam perlumbaan Ahad.

 

 

Juga untuk Cristian Bramati U23, perjalanan di Serbia menguntungkan: dia mengumpul dua tempat kelapan, dalam Xce pada hari Jumaat dan pada pusingan akhir Andrevlje Xco dan tempat kesembilan pada hari Sabtu. Berita positif juga datang dari Serbia. Di Slovenia, sebenarnya, Vita Movrin mendapat tempat ketiga di Vrtojba Xco: bagi pemain berusia 22 tahun itu (dalam foto bersama) ia merupakan podium ketiga berturut-turut selepas kedua-duanya menakluki Perlumbaan Mtb Sparta.

 

 

 

 

Akhirnya, di Switzerland, di mana dijadualkan pusingan pertama Siri Junior UCI, Junior Valentina Corvi menamatkan Trofi Tamaro di tempat kedua, mengesahkan dirinya sebagai salah seorang atlet rujukan pergerakan antarabangsa.

 

 

Pemain berusia 17 tahun dari Morbegno, juara bertahan Itali Xco, selepas dua kejayaan yang dicapai di Coppa Città di Albenga dan di Pineta Sperane XCO, telah mengesahkan dirinya pada tahap yang sangat tinggi juga di luar negara, bersaing secara langsung dengan tuan rumah. Anna Hutter. Kedua-dua atlet itu pergi dari pusingan pertama, mengurangkan jurang penting kepada pesaing langsung mereka.